Bouw laatste fase nieuwbouwwoningen gestart
GEPLAATST OP 20/07/2020

In nieuwbouwwijk Den Eng, aan de noordkant van Veen, zijn de afgelopen jaren veel woningen gebouwd en kavels uitgegeven. Al heel wat gezinnen hebben zich in Den Eng gevestigd, waardoor een gevarieerde wijk is ontstaan. En nu volgt de laatste fase nieuwbouw, van 14 hoek- en tussenwoningen, aan de Hazelegerstraat. Bouwlinie ontwikkelt deze fase voor een belegger, die vijf woningen gaat verkopen en negen woningen ter verhuur aanbiedt. Tijdens een samenzijn op de bouwplaats hebben alle betrokken partijen – eigenaar Marwijmo Vastgoed, gemeente Altena, Bouwlinie en Volker Wessels – een kijkje genomen in deze innovatieve nieuwe woningen.

Binnen één dag onder de kap
De 14 woningen worden gebouwd volgens het MorgenWonen concept van aannemer VolkerWessels. Het idee achter deze woning is vandaag bouwen, morgen wonen. De huizen hebben een supersnelle bouwtijd, dankzij het ter plaatse opbouwen van verschillende plug and play woningonderdelen. Alles wordt voorgeproduceerd in de fabriek van Volker Wessels. Binnen een dag staat de woning op de bouwplaats, wind- en waterdicht onder de kap. Daarna volgt nog een afbouwperiode van zo’n vier tot zes weken, waarin binnen alles wordt afgewerkt en de nutsvoorzieningen worden aangesloten.

Rik Hulsman van MorgenWonen – Volker Wessels vertelt hierover: “In zeer korte tijd staat er een duurzame woning, met een mooie architectuur en van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm door de keuze in materialen, energiezuinig want geheel Nul-op-de-Meter en woongereed voor de bewoner. Alles is afgewerkt. Wanden, vloeren en de keuken en badkamer zijn helemaal klaar. Alleen de meubels hoeven er maar in gezet te worden.” In Nederland staan inmiddels zo’n 2.000 van deze MorgenWonen woningen.

Prachtige wijk voor Veen
Wethouder Peter van den Ven sprak namens de gemeente Altena zijn waardering uit al het werk dat in Den Eng in Veen is verzet. “Onder meer samen met Woonlinie en dochteronderneming ontwikkelaar Bouwlinie is in de afgelopen jaren een prachtige, gevarieerde wijk met koop- en huurwoningen gerealiseerd. En dit innovatieve laatste deel is een mooi sluitstuk.” Peter van den Heuvel, directeur bestuurder van Woonlinie en Bouwlinie is blij dat er nu ook vrije sector huurwoningen in Den Eng worden toegevoegd: “De vraag naar huizen is en blijft groot. Niet iedereen kan een woning kopen en niet iedereen komt in aanmerking voor een huurwoning van een corporatie. Met deze huizen kan juist die middengroep ook een nieuwbouwhuis huren, en dat is een hele welkome aanvulling op het woningaanbod hier in Altena.”

Meer lezen over het project Den Eng laatste fase