GEPLAATST OP 30/06/2023

Mooi nieuws! Op 29 juni 2023 tekenden Gerrit Breeman, directeur-bestuurder van Bouwlinie, Joost de Korte van Van Leeuwen en Wim Beijer van Installatiebedrijf Van Gammeren de contracten voor de realisatie van het appartementencomplex De Dusse. Bouwlinie ontwikkelt hier, in opdracht van woningcorporatie Bazalt Wonen, twintig sociale huurwoningen.

Appartementencomplex De Dusse

Het appartementencomplex aan de Schalkenwerf in Dussen wordt vier bouwlagen hoog en bestaat uit twintig vrijwel energieneutrale sociale huurappartementen met een keuken, badkamer, toilet en ruim balkon. De woonoppervlaktes variëren van 60 tot 84 m2. Alle appartementen hebben een individuele berging op de begane grond en zijn bereikbaar via de centrale hal met de lift. Appartementencomplex De Dusse ligt op de unieke locatie Zandweide, prachtig gelegen aan het water met uitzicht over de weilanden.

Duurzaamheid

De appartementen worden duurzaam gebouwd en voorzien van een waterwatet warmtepomp met een individuele bodemlus en boiler. De warmtepomp zorgt ervoor dat de woningen in de zomer een paar graden gekoeld kunnen worden en in de winter op een lage temperatuur verwarmd worden. Voor een comfortabel en gezond binnenklimaat worden de woningen geventileerd door middel van een warmte-terugwinsysteem. Op de schuine daken van De Dusse komen zonnepanelen.

Planning

Dankzij de goede en voorspoedige samenwerking met alle betrokken partijen starten we in juli 2023 met de bouw. Om in aanmerking te komen voor een huurappartement in De Dusse is een inschrijving bij het regionale woonruimteverdeelsysteem Woongaard nodig. Kijk voor meer informatie op Bazalt Wonen – De Dusse

Meer lezen over het project De Dusse