plannen voor inbreidingswijk worden uitgewerkt

0

ca. 50 woningen, een mix van huur en koop

  • Bouw jullie huis naar jullie eigen wensen

Is De Langestraat, Wijk en Aalburg iets voor jou?

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte:

Gemeente Altena en Bouwlinie onderzoeken de haalbaarheid van woningbouw aan de Langestraat in Wijk en Aalburg. Beide partijen zijn in het hierboven omcirkelde gebied Polstraat – Maasdijk – Langestraat eigenaar van grond dat geschikt is voor woningbouw. In september 2020 is door beide partijen een haalbaarheidsovereenkomst getekend, wat de ontwikkeling weer een stap verder brengt.

Behoefte aan meer woningen
Uit onderzoek blijkt dat in Wijk en Aalburg behoefte is aan meer huur- en koopwoningen voor diverse doelgroepen. Het gebied aan de Langestraat staat dan ook op de prioriteitenlijst van woningbouwprojecten in de gemeente Altena. Eind september zijn de eerste ideeën voor de plannen met omwonenden gedeeld tijdens een omgevingsdialoog, waar omwonenden is gevraagd mee te denken hoe de inbreidingswijk eruit moet komen te zien. Een aantal uitgangspunten staat vast. Er komt een mix van huur- en koopwoningen, in een hofjesstructuur. Verschillende doelgroepen, jong en oud, gaan in deze groene, duurzame wijk wonen.

Proces van nieuwbouw
We doorlopen een aantal stappen:

  1. Ideevorming
  2. Meningen en ideeën ophalen van omwonenden en betrokkenen – dat is waar we ons nu bevinden
  3. Onderzoek en uitwerking
  4. Voorontwerp bestemmingsplan
  5. Bestemmingsplanprocedure
  6. Bouwrijp maken
  7. Bouwen, in verschillende fasen

Wilt u op de hoogte blijven?
Heeft u mogelijk interesse in het wonen in deze nieuwe wijk van Wijk en Aalburg, of wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws? Vul in het formulier hiernaast uw gegevens in, dan houden wij u op de hoogte.

Binnenkort het perfecte huis voor jou?
De Bommelerwaard en het Land van Altena zijn ons thuis.   

volg ons en blijf op de hoogte