plannen voor inbreidingswijk worden uitgewerkt

0

28 sociale huur woningen
35 rijwoningen
18 twee-onder-één-kap-woningen
9 vrijstaande woningen

Bouwlinie werkt, in opdracht van de gemeente Altena en woningcorporatie Bazalt Wonen, aan plannen voor woningbouw in het gebied Polstraat-Langestraat-Maasdijk in Wijk & Aalburg. In de nieuwe wijk worden in 2024 90 woningen gerealiseerd, waarvan 28 sociale huurwoningen, 35 rijwoningen, 18 twee-onder-1-kap-woningen en 9 vrijstaande woningen.

Proces van nieuwbouw

We doorlopen een aantal stappen in projectontwikkeling:

  • Ideevorming
  • Meningen en ideeën ophalen van omwonenden en betrokkenen
  • Onderzoek en uitwerking – dat is waar we ons nu bevinden
  • Bestemmingsplanprocedure
  • Bouwrijp maken
  • Bouwen, in verschillende fasen

Waar bevinden we ons nu?

7 dec 2022 heeft Bouwlinie de koopovereenkomst van de grond getekend voor de bouw van 90 woningen.

Het voorlopige stedenbouwkundigplan voor het plangebied is recent gepresenteerd aan omwonenden. We delen de eerste beelden hier met u, het stedenbouwkundig plan is nog niet vastgesteld. Aan deze beelden kunnen geen rechten worden ontleend. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

In het stedenbouwkundig plan wordt het aantal en type woningen ingetekend, net als de inrichting van de openbare ruimte. Het plan laat een dorpse, groene structuur zien. Verkeersveiligheid en keuzes rondom wateropvang en hittestress zijn belangrijke thema’s.

Bestemmingsplanprocedure
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage bij de gemeente. Het is mogelijk om hier tot het einde van het jaar op te reageren.

Planning
Het project wordt in drie fases gerealiseerd, gestart wordt met het zuidelijk deel van de planlocatie. De aannemer wordt in de komende maanden geselecteerd.


Wilt u op de hoogte blijven?
Heeft u mogelijk interesse in het wonen in deze nieuwe wijk van Wijk en Aalburg, of wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws? Vul in het formulier hiernaast uw gegevens in, dan houden wij u op de hoogte.

Is De Langestraat, Wijk en Aalburg iets voor jou?

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte:

Binnenkort het perfecte huis voor jou?
De Bommelerwaard en het Land van Altena zijn ons thuis.   

volg ons en blijf op de hoogte