plannen voor inbreidingswijk worden uitgewerkt

0

28 sociale huur woningen
35 rijwoningen
18 twee-onder-één-kap-woningen
9 vrijstaande woningen

Bouwlinie werkt, in opdracht van de gemeente Altena en woningcorporatie Bazalt Wonen, aan plannen voor woningbouw in het gebied Polstraat-Langestraat-Maasdijk in Wijk & Aalburg. In de nieuwe wijk worden in 2024 90 woningen gerealiseerd, waarvan 28 sociale huurwoningen, 35 rijwoningen, 18 twee-onder-1-kap-woningen en 9 vrijstaande woningen.

Waar bevinden we ons nu?
7 dec 2022 tekende Bouwlinie de koopovereenkomst van de grond. Op dit moment wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld door de raad, maar nog niet onherroepelijk. Het stedenbouwkundigplan werd door het college vastgesteld op 23 mei 2023. U bekijkt het plan hier. Aan deze beelden kunnen geen rechten ontleend worden.

In het stedenbouwkundig plan wordt het aantal en type woningen ingetekend, net als de inrichting van de openbare ruimte. Het plan laat een dorpse, groene structuur zien. Verkeersveiligheid en keuzes rondom wateropvang en hittestress zijn belangrijke thema’s.

Planning
De woningen wordt in drie fases gerealiseerd en verkocht. Het plangebied wordt wel in één fase bouwrijp gemaakt, dit betekent dat de nutsvoorzieningen in één fase worden aangebracht. De aannemer wordt in de komende maanden geselecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven?
Heeft u mogelijk interesse in het wonen in deze nieuwe wijk van Wijk en Aalburg, of wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws? Vul in het formulier hiernaast uw gegevens in, dan houden wij u op de hoogte.

Is De Langestraat, Wijk en Aalburg iets voor jou?

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte:

Binnenkort het perfecte huis voor jou?
De Bommelerwaard en het Land van Altena zijn ons thuis.   

volg ons en blijf op de hoogte