Vandaag bouwen, morgen wonen

0

hoek- en tussenwoningen
5 koopwoningen
9 huurwoningen

In nieuwbouwwijk Den Eng, aan de noordkant van Veen, zijn de afgelopen jaren veel woningen gebouwd en kavels uitgegeven. Al heel wat gezinnen hebben zich in Den Eng gevestigd, waardoor een gevarieerde wijk is ontstaan. En nu is ook de laatste fase nieuwbouw afgerond, van 14 hoek- en tussenwoningen aan de Hazelegerstraat. Bouwlinie heeft deze fase voor belegger en eigenaar van de grond Marwijmo Vastgoed ontwikkeld. Vijf woningen zijn verkocht en negen woningen zijn verhuurd.

Binnen één dag onder de kap
De 14 woningen zijn gebouwd volgens het MorgenWonen concept van aannemer VolkerWessels. Het idee achter deze woning is vandaag bouwen, morgen wonen. De huizen hebben een supersnelle bouwtijd gehad, dankzij het ter plaatse opbouwen van verschillende plug and play woningonderdelen. Alles is voorgeproduceerd in de fabriek van Volker Wessels. Binnen een dag staat zo’n woning op de bouwplaats, wind- en waterdicht onder de kap. Daarna volgt een afbouwperiode van zo’n vier tot zes weken, waarin binnen alles wordt afgewerkt en de nutsvoorzieningen worden aangesloten.

Rik Hulsman van MorgenWonen – Volker Wessels vertelt hierover: “In zeer korte tijd staat er een duurzame woning, met een mooie architectuur en van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm door de keuze in materialen, energiezuinig want geheel Nul-op-de-Meter en woongereed voor de bewoner. Alles is afgewerkt. Wanden, vloeren en de keuken en badkamer zijn helemaal klaar. Alleen de meubels hoeven er maar in gezet te worden.” In Nederland staan inmiddels zo’n 2.000 van deze MorgenWonen woningen.

Prachtige wijk voor Veen
Wethouder Peter van den Ven van de gemeente Altena sprak zijn waardering uit voor al het werk dat in Den Eng in Veen is verzet. “Onder meer samen met Woonlinie en dochteronderneming ontwikkelaar Bouwlinie is in de afgelopen jaren een prachtige, gevarieerde wijk met koop- en huurwoningen gerealiseerd. En dit innovatieve laatste deel is een mooi sluitstuk.” Bouwlinie is blij dat er in de wijk ook vrije sector huurwoningen zijn toegevoegd: “De vraag naar huizen is en blijft groot. Niet iedereen kan een woning kopen en niet iedereen komt in aanmerking voor een huurwoning van een corporatie. Met deze huizen kan juist die middengroep ook een nieuwbouwhuis huren, en dat is een hele welkome aanvulling op het woningaanbod hier in Altena.”

Benieuwd hoe snel dat bouwen nu echt gaat? Bekijk de video:

'Bij de oplevering krijg jij de sleutel van je nieuwe huis, daar doe ik het voor!'

Wonen tussen dijk en dorp
Het fijne, dorpse gevoel met de luxe van nieuwbouw  

volg ons en blijf op de hoogte