Zalts Parkzicht

Zaltbommel

9828 duurzaamheid, groen, woonomgeving, werkgebied Woonlinie, gezin

Over het project

11 sociale huur studio's
7 gsociale huurwoningen

Zalts Parkzicht, een groene plek om te wonen en spelen
Samen met omwonenden en belanghebbenden wordt Zalts Parkzicht ontwikkeld. Op deze plek is ruimte voor woningen, groen, spelen en water. Sociale woningbouw en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten bij deze ontwikkeling. Hoe alles er precies uit gaat zien ligt nog niet vast.

De locatie Zalts Parkzicht bestaat uit de voormalige locatie van het zwembad Akwamarijn, sporthal De Ring, de jeu de boulesbaan en de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat. Het plangebied wordt integraal ontwikkeld en sluit daarbij aan op de bestaande omgeving.

Uitgangspunten
Op 5 november 2020 stelde de gemeenteraad de uitgangspuntennotitie vast. Hierin staan de kaders voor de stedenbouwkundige visie.

Ruimtelijk:
Een onbebouwde, groene zone langs de Thorbeckestraat. De bestaande bebouwing maakt ruimte voor nieuwe bebouwing. Deze sluit aan op de omgeving.

Groen & spelen:
In de onbebouwde zone wordt de hoofdgroenstructuur versterkt. Ook de verbinding met de hoofdgroenstructuur in de omgeving wordt versterkt. In principe behouden we de gezonde bomen in het plangebied. Helaas zijn veel bomen ziek en vervangen ze voor nieuwe bomen. In het groene gebied is ruimte voor spelen.
 
Duurzaamheid & Water:
Het plan wordt duurzaam ingericht met onder andere aandacht voor circulair bouwen, ruimtelijke adaptatie, multifunctioneel gebruik van daken en biodiversiteit.
 
Wonen:
In het plangebied komen woningen. 40% van de woningen is sociale huur en/of goedkope koop en 60% middeldure huur en/of koop.
 
Functioneel:
Als er behoefte is aan maatschappelijke voorzieningen, dan is dit mogelijk in het plangebied. Andere functies en bestemmingen zijn niet mogelijk.

 • Parkeren & openbare ruimte:
  In de ontwikkeling wordt rekening gehouden met de parkeercapaciteit die nodig is voor een goede parkeerbalans voor omwonenden.
   
 • Financieel & proces:
  De ontwikkeling van het plangebied heeft minimaal een neutraal financieel resultaat. Belanghebbenden worden betrokken bij de plannen.
Lees meer

Heb je interesse in een huurwoning?

Lees hier meer over op BazaltWonen.nl/nieuwbouw of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Leefomgeving
9680 duurzaamheid, groen, windenergie, woonomgeving, werkgebied Woonlinie, gezin
9828 duurzaamheid, groen, woonomgeving, werkgebied Woonlinie, gezin

Locatie

Voor de kopers

Bouwlinie ontwikkelt alleen sociale huurwoningen voor dit project.

Planning

Activiteit Status
Kaders stedenbouwkundige visie
Verder nog onbekend

Samenwerkings­partners

 • Bazalt Wonen
 • Gemeente Zaltbommel

Is dit project
iets voor jou?

Ben jij geïnteresseerd in dit project? Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief. Wij houden je hiermee op de hoogte van de ontwikkelingen. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact
ARL klein