Uw huis helpt de wereld een beetje groener worden

Het bouwen van huizen is belastend voor het klimaat. Voor de bouw en de productie van bouwmaterialen zijn veel grondstoffen en energie nodig. Bovendien komt bij de productie van bouwmaterialen CO2 vrij. Wij vinden dat wij, als Bouwlinie – ontwikkelaar van nieuwbouwwijken, iets terug mogen doen voor het milieu. Daarom laten we sinds 2019 voor elke opgeleverde woning nieuwe bomen planten. Zo komt ons eigen bos tot stand! Bomen nemen CO2 en fijnstof op uit de lucht en leveren er zuurstof voor terug.

De Bouwlinie bomen zijn op diverse plekken in ons eigen land én daarbuiten geplant. Sinds november 2021 groeit het Bouwlinie bos in ons eigen werkgebied, in het nieuwe Wandelpark de Lankert in Eethen. Tijdens de Boomplantdag op 10 november is het wandelpark feestelijk geopend.

 
 

Wij gaan voor duurzaam
Bij Bazalt Wonen en dochteronderneming Bouwlinie streven we ernaar om duurzaam te denken bij alle keuzes die we maken. Groot of klein. Zo willen we de impact van ons werk op het milieu stap voor stap verkleinen. Onze huurders, de kopers van onze nieuwbouwwoningen en de partners waar we mee samenwerken betrekken we bij ons streven naar verduurzaming. Samen met hen willen we ons steentje bijdragen aan een fijne en gezonde woonomgeving voor iedereen. Het planten van bomen is één van de manieren waarop we dat doen.

Van grijs naar groen
Van CO2 naar O2
Van boom naar een gezond bos
Dát is het steentje dat Bouwlinie bijdraagt