GEPLAATST OP 07/12/2023

Op het voormalige perceel van bassischool De Morgenster in Sleeuwijk komen 60 appartementen verdeeld over drie gebouwen in een parkachtige omgeving. Morgenster B.V. ontwikkelt dit project. Dit is een ontwikkelingscombinatie tussen Stebru en de Werkendamse Projectontwikkelings Maatschappij (WPM). Bouwlinie is voornemens één van de gebouwen met 22 appartementen af te nemen. Hiervoor ondertekenden Bouwlinie en Morgenster B.V. deze week de ‘Letter of Intent’.

Het project is op dit moment in voorbereiding, waarbij een wijziging van het bestemmingsplan nog vastgesteld moet worden. Is dat het geval, dan start naar verwachting eind 2024 de bouw. Bouwlinie is voornemens de appartementen af te nemen en toe te voegen aan de voorraad sociale huurwoningen van Bazalt Wonen.

Betaalbare woningen beschikbaar

Han Jetten, directeur-bestuurder Bazalt Wonen: “In de gemeente Altena blijft de vraag naar betaalbare huurwoningen onverminderd groot. We willen zo veel mogelijk voldoen aan die vraag. Daarom kijken we met Bouwlinie voortdurend naar de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten in ons werkgebied. Deze 22 appartementen in Sleeuwijk zijn hiervan een goed voorbeeld. We willen deze graag toevoegen aan onze woningen in Altena.  Zo komen er meer betaalbare woningen beschikbaar.”

Duurzame gebouwen in parkachtige omgeving

Er zijn drie gebouwen ontwikkeld die met duurzame materialen gebouwd gaan worden. De sociale huurappartementen beschikken over twee of drie kamers. De locatie ligt dicht bij de de ontmoetingskerk en de kinderopvang aan de Vijfmorgen / Tienhont. Ook komt er een gemeenschappelijk paviljoen waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.