GEPLAATST OP 01/03/2024

Eind 2023 schreef Bouwlinie een prijsvraag uit om de 4 gebouwen op het voormalig American Roadhouse terrein een namen te geven. Namen die bij elkaar passen en bij het gebied waarin ze staan. Inmiddels zijn er vier namen gekozen uit de inzendingen. De winnaar van de prijsvraag heeft persoonlijk bericht ontvangen.

Welk gebouw krijgt welke naam 

  • Gebouw A, recht tegenover winkelcentrum De Portage aan de Dr. J.J. Willemsehof 1 t/m 57, heeft straks 54 huurappartementen. Dit gebouw krijgt de naam ‘De Torenvalk‘.
  • Gebouw B1 met 24 sociale huurappartementen krijgt de naam ‘De Nachtegaal’.
  • Gebouw B2 met 24 koopappartementen krijgt de naam ‘De Zwaluw’.
  • Gebouw C met de zorgappartementen voor Brabant Zorg aan de Meander 40 t/m 93 neemt de bestaande naam ‘De Wielewaal’ mee naar hun nieuwe locatie. Een wens van Brabant Zorg is hiermee in vervulling gegaan.

“Wij als jury zijn enthousiast over deze vier namen. Ze passen goed bij elkaar en de omgeving en hebben een mooie symboliek. Samen staan ze voor geluk, rijkdom, kracht, vrijheid en verbinding. Dat past bij een fijne woning in een prettige leefomgeving waar mensen naar elkaar omkijken”, zegt Lianne Versteeg, projectontwikkelaar Bouwlinie.

Naar verwachting vindt de opening van gebouw A, De Torenvalk, in het najaar van 2024 plaats. De winnaar van de prijsvraag mag de naam officieel onthullen tijdens deze opening.