Bouw sociale huurappartementen De Roode Camer in Hank gestart

18-01-2024

Eerste paal Roode Camer Hank 1920px

Op 17 januari gaven we het startsein voor de bouw van 20 sociale huurappartementen in project De Roode Camer in Hank. We ontwikkelen de appartementen in opdracht van Bazalt Wonen. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen is verantwoordelijk voor de bouw. Hans Tanis, wethouder van de gemeente Altena en Han Jetten, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen, sloegen de eerste paal.

Mede mogelijk dankzij StartBouwImpuls
Voor dit nieuwbouwproject vroegen de gemeente Altena en Bazalt Wonen de subsidie StartBouwImpuls (SBI) aan bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die ver genoeg ontwikkeld zijn om in 2024/2025 te kunnen starten met bouwen, maar die door de veranderde economische omstandigheden de businesscase niet rond kregen. Dankzij de subsidie hoeven deze projecten niet on hold te worden gezet. Dat betekent dat de bouw van onder andere het project Roode Camer nu kan starten.

Blijdschap bij gemeente en Bazalt Wonen
Han Jetten, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen is blij met de toegekende subsidie: “Er is en blijft veel vraag naar sociale woningbouw in de regio. Aan die vraag willen we natuurlijk voldoen. Mijn complimenten voor de gemeente Altena waarmee we in goede samenwerking konden zorgen voor een forse bijdrage vanuit de StartBouwImpuls. Mede hierdoor kan de bouw van deze twintig energiezuinige appartementen nu van start gaan.”

Volgens Hans Tanis, wethouder van de gemeente Altena, levert het appartementencomplex een mooie bijdrage aan de woonopgave van de gemeente: “In Altena zetten we gerichte stappen naar meer woningen van hoge kwaliteit. We kijken daarbij naar wat inwoners van de gemeente nodig hebben en de vraag naar betaalbare, duurzame woningen is groot.”

Duurzaam en energieneutraal
Het appartementencomplex aan Bolbaken 12 t/m 50 in Hank ligt op een unieke locatie in ontwikkelingsgebied De Roode Camer. Aan het groen met uitzicht op de Buitendijk. Het complex wordt vier bouwlagen hoog en bestaat uit twintig vrijwel energieneutrale sociale huurappartementen, variërend van 60 tot 84 m2. Ze worden duurzaam gebouwd en voorzien van zonnepanelen en een bodemwarmtepomp. De warmtepomp koelt de woningen in de zomer een paar graden en zorg in de winter voor lage temperatuurverwarming. Voor een comfortabel en gezond binnenklimaat loopt de ventilatie van de woningen via een warmteterugwinsysteem.

Oplevering begin 2025
De nieuwe huurappartementen worden naar verwachting begin 2025 opgeleverd. Zo’n drie tot zes maanden daarvoor biedt Bazalt Wonen de appartementen te huur aan via www.woongaard.mijndak.com, het woonruimteverdeelsysteem in de regio. Meer informatie over dit project staat op bazaltwonen.nl/nieuwbouw. Hier kunt u eventueel uw gegevens achterlaten als u op de hoogte wilt worden gehouden van dit project.

Deel dit bericht op:

Meer informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op