GEPLAATST OP 06/12/2023

Op 29 november 2023 tekenden Han Jetten, directeur-bestuurder van Bouwlinie, Cees den Otter, directeur van aannemersbedrijf P. Van Leeuwen en Wim Beijer, directeur van Van Gammeren’s Installatiebedrijf de contracten voor de realisatie van het appartementencomplex in het ontwikkelingsgebied de Roode Camer in Hank. Bouwlinie ontwikkelt hier, in opdracht van woningcorporatie Bazalt Wonen, twintig sociale huurwoningen. Mede door de toekenning van Startbouwimpuls op 20 november 2023 voor dit project, is het mogelijk om te starten met bouwen op deze locatie. Een mooi resultaat in de samenwerking tussen gemeente, het Rijk en Bouwlinie.

20 sociale huurappartementen op unieke locatie

Het appartementencomplex aan de Bolbaken in Hank wordt vier bouwlagen hoog en bestaat uit twintig vrijwel energieneutrale sociale huurappartementen met een keuken, badkamer, toilet en ruim balkon. De woonoppervlaktes variëren van 60 tot 84 m2. Alle appartementen hebben een individuele berging op de begane grond en zijn bereikbaar via de centrale hal met de lift. Het appartementencomplex ligt op de unieke locatie van het ontwikkelingsgebied de Roode Camer, prachtig gelegen aan het groen met uitzicht op de Buitendijk.

Lianne Versteeg-den Dekker, projectontwikkelaar bij Bazalt Wonen is blij met deze nieuwbouwontwikkeling: “de vraag naar betaalbare huisvesting blijft groot binnen gemeente Altena. Deze twintig duurzame sociale huurappartementen zijn dan ook een waardevolle uitbreiding van onze woningvoorraad.’’

Duurzaamheid

De appartementen worden duurzaam gebouwd en voorzien van een bodemwarmtepomp met een individuele bodemlus en boiler. De warmtepomp zorgt ervoor dat de woningen in de zomer een paar graden gekoeld kunnen worden en in de winter op een lage temperatuur verwarmd worden. Voor een comfortabel en gezond binnenklimaat worden de woningen geventileerd door middel van een warmte-terugwinsysteem. Op de schuine daken komen zonnepanelen.

Bouw start in december 2023

Dankzij de goede en voorspoedige samenwerking met alle betrokken partijen starten we in december 2023 met de bouw. Om in aanmerking te komen voor een huurappartement in dit complex is een inschrijving bij het regionale woonruimteverdeelsysteem Woongaard nodig. Kijk voor meer informatie op Roode Camer – Bazalt Wonen.