Goed nieuws voor starters op de woningmarkt:
Bouw 20 sociale huurappartementen in Dussen gestart

13-07-2023

Officiele paal De Dusse e1689232602311

Tussen de weilanden, aan de Schalkenwerf in Dussen ontwikkelt projectontwikkelaar Bouwlinie 20 sociale huurappartementen in opdracht van woningcorporatie Bazalt Wonen. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen neemt de bouw voor haar rekening. Op dinsdag 11 juli jl. sloegen Shah Sheikkariem, wethouder gemeente Altena, en Han Jetten, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen, de symbolische eerste paal.

Unieke locatie
Het appartementencomplex is in rap tempo ontwikkeld en komt op een unieke locatie aan de rand van het dorp. Huurders kijken straks vanuit een ruim appartement met balkon aan drie zijden uit over de weilanden. Naast het complex komen voldoende parkeerplaatsen en een waterpartij. Het appartementencomplex krijgt vier woonlagen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. 14 van de 20 appartementen hebben naast een woonkamer, slaapkamer en badkamer ook nog een extra slaap- of werkkamer.

Vrijwel energieneutraal
De appartementen van De Dusse zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp. Ook komen er per woning drie zonnepanelen op het dak. Dat betekent dat de woningen vrijwel energieneutraal zijn. Bazalt Wonen vindt het belangrijk om te investeren in duurzame nieuwbouwwoningen. Ook omdat energiebewust bouwen de toekomst heeft.

Reactie Bouwlinie
Han Jetten, directeur bestuurder van Bazalt Wonen is blij om te zien dat de bouw is gestart. “Er is en blijft veel vraag naar sociale woningbouw in de regio. Als woningcorporatie zetten wij ons in om aan die vraag te kunnen voldoen. Met deze twintig energiezuinige appartementen voegen we een prachtig aantal woningen toe aan het huuraanbod in de gemeente Altena. En juist de starters in Dussen krijgen nu een kans. Juist bij hen is de vraag naar woningen groot.”

Mooie bijdrage aan woonopgave
Ook Shah Sheikkariem, wethouder gemeente Altena, is enthousiast over de nieuwbouw in De Dusse: “In Altena werken we gericht aan meer woningen van hoge kwaliteit. We kijken daarbij naar wat inwoners van de gemeente nodig hebben. De vraag naar betaalbare, duurzame woningen is groot. De twintig appartementen van De Dusse leveren dan ook een mooie bijdrage aan onze woonopgave.”

Planning verhuur
Aannemersbedrijf P. van Leeuwen levert de nieuwe huurappartementen naar verwachting eind 2024 op. Zo’n drie tot zes maanden daarvoor biedt Bazalt Wonen de appartementen te huur aan via www.woongaard.com, het woonruimteverdeelsysteem in de regio. Meer informatie over dit nieuwbouwproject op bazaltwonen.nl/nieuwbouw.

Meer lezen over project De Dusse > https://www.bazaltwonen.nl/duurzaamwonen/project/de-dusse

Deel dit bericht op:

Meer informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op