GEPLAATST OP 17/05/2023

Feestelijk moment voor bewoners Wielewaal in Zaltbommel

BrabantZorg en Bazalt Wonen ondertekenen huurovereenkomst nieuwe zorglocatie

Op 17 mei 2023 ondertekenden Brabant Zorg en Bazalt Wonen de huurovereenkomst van de nieuw te bouwen zorglocatie voor de bewoners van De Wielewaal. Een feestelijk moment voor de bewoners. Bazalt Wonen bouwt op het voormalig American Roadhouse terrein in Zaltbommel een nieuw wooncomplex met zorgfaciliteiten voor ouderen. De bewoners van de Wielewaal gaan hier wonen en BrabantZorg verleent de zorg.

Ruime appartementen met intensieve zorg

Dit nieuwe complex leent zich goed voor het leveren van zware zorg, omdat er ruime appartementen komen mét individueel sanitair en gezamenlijke huiskamers. “Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is één van die wensen, ook wanneer ouderen afhankelijk zijn van zorg. In het nieuwe complex ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis. We willen dat bewoners Elke dag zo fijn mogelijk ervaren”, zegt Felicia Brandsma, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg.

Gerrit Breeman, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen sluit zich hierbij aan: “Een thuis beleven is waar het voor ons om gaat. We zijn blij dat de bewoners van De Wielewaal een fijn nieuw thuis krijgen dat voorziet in alle zorgbehoeften die nodig zijn.”

De cliënten van De Wielewaal die intensieve zorg nodig hebben verhuizen naar dit nieuwbouwcomplex zodra dit gereed is. Naar verwachting duurt dit nog tot eind 2024. Tot die tijd blijven de bewoners en medewerkers nog in De Wielewaal wonen en werken.

Toekomstbestendig aanbod wonen en zorg

Op de plek waar nu nog De Wielewaal staat wil Habion nieuwbouwappartementen realiseren, volgens het principe van scheiden van wonen en zorg. Die appartementen zijn geschikt voor ouderen mét en zonder zorgvraag. Santé Partners gaat daar dan (thuis)zorg leveren.

Met twee nieuwbouwcomplexen in Zaltbommel bouwen Bazalt Wonen, Habion, Santé Partners én BrabantZorg verder aan een modern en toekomstbestendig aanbod van wonen en zorg voor ouderen in Zaltbommel. Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking in de regio.

 

BrabantZorg en Bazalt Wonen ondertekenen huurcontract

Ondertekening huurovereenkomst: Gerrit Breeman, directeur-bestuurder Bazalt Wonen en Felicia Brandsma, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg

Over BrabantZorg

Elke dag zo fijn mogelijk. Dat is wat ons drijft bij BrabantZorg. We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. Dat doen we samen met de mensen zelf en hun naasten. We kijken naar wat iemand nog zelf kan, wat zijn of haar naasten of omgeving kunnen betekenen, we zetten hulpmiddelen in en voegen daar tot slot onze deskundigheid en aandacht aan toe. Bij BrabantZorg bieden we elke dag vanuit 33 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 10.000 cliënten in de regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch.

Over Bazalt Wonen

Bazalt Wonen is een eigentijdse woningcorporatie in de Bommelerwaard en Altena. Wij hebben bijna 7.000 woningen en diverse andere (verhuur)eenheden in 16 kernen, verdeeld over de gemeenten Zaltbommel en Altena. Daarnaast bieden wij volkshuisvestelijke ondersteuning op Saba en Sint Eustatius in Caribisch Nederland. Bouwlinie is een dochteronderneming van woningcorporatie Bazalt Wonen.