een gemengde, groene nieuwbouwwijk voor Wijk en Aalburg
GEPLAATST OP 17/09/2020

Gemeente Altena en Bouwlinie onderzoeken de haalbaarheid van woningbouw aan de Langestraat in Wijk en Aalburg. Beide partijen zijn in het gebied Polstraat – Maasdijk – Langestraat eigenaar van grond dat geschikt is voor woningbouw. Wethouder Hans Tanis en directeur bestuurder van Bouwlinie Peter van den Heuvel hebben een haalbaarheidsovereenkomst getekend om de mogelijkheid voor het bouwen van woningen aan de Langestraat te onderzoeken.

Behoefte aan meer woningen
Uit onderzoek blijkt dat in Wijk en Aalburg behoefte is aan meer huur- en koopwoningen voor diverse doelgroepen. Wethouder Hans Tanis: “De vraag naar nieuwe woningen in Wijk en Aalburg is groot. Het gebied aan de Langestraat staat dan ook niet zonder reden op onze prioriteitenlijst van woningbouwprojecten in Altena waar nadrukkelijk onze aandacht naar uit gaat. Het is een mooie locatie binnen Wijk en Aalburg die geschikt lijkt voor diverse soorten woningen.”

Omgevingsdialoog met omwonenden
Peter van den Heuvel: “We onderzoeken de mogelijkheid voor het bouwen van woningen in het gebied en op welke manier we dat dan het beste kunnen vormgeven. We vinden het belangrijk om omwonenden hierbij direct te betrekken.” Voor omwonenden in het gebied zijn daarom eind september een aantal momenten gepland waarin ze gevraagd worden naar hun mening en ideeën. De eerste plannen zijn nog niet erg concreet, maar het gaat bij deze omgevingsdialoog vooral om het uitwisselen van gedachten en ideeën.

Eerste ideeën voor de nieuwe wijk

Verder onderzoek naar de toekomst van de volkstuinen

Op de gemeentegrond worden nu nog volkstuinen verhuurd. De gemeente en Bouwlinie doen er alles aan om een passende oplossing te vinden voor de volkstuinders. Wethouders Hans Tanis: “We hebben oog voor de belangen van de volkstuinders, en hebben hen daarom al in een vroeg stadium betrokken bij de voorgenomen plannen voor het bouwen van woningen”. In het voorjaar is een eerste bijeenkomst met de volkstuinders gehouden. Verder overleg met de volkstuinders over een passende oplossing is onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek.

Dit is een persbericht van de gemeente Altena en Bouwlinie

Meer lezen over het project Langestraat