feestelijke start bouw
GEPLAATST OP 29/08/2019

Aan de zuidoostelijke rand van Zaltbommel, in de wijk De Waluwe, werken Woonlinie en dochteronderneming Bouwlinie samen met de Van Grunsven Groep aan de realisatie van WaluweRing. Een gemengde nieuwbouwwijk met 13 eengezins huurwoningen, 19 eengezins koopwoningen en een kleinschalig appartementencomplex. Een bijzonder gebouw! Hier gaan 17 jongvolwassen met een beperking voor het eerst zelfstandig wonen, onder begeleiding van zorgleverancier ’s Heeren Loo.

Walk of fame voor nieuwe bewoners
De bouw is gestart en dat hebben we op woensdagmiddag 28 augustus gevierd, samen met de 17 nieuwe bewoners van de appartementen, hun directe familie en alle partners in de ontwikkeling van WaluweRing. Op de bouwplaats werd een heuse Walk of fame voorbereid! De 17 jongeren die voor het eerst op zichtzelf gaan wonen in WaluweRing mochten hun handafdruk en naam in een mal met gegoten beton zetten. De stoeptegels krijgen een mooi plekje in de buitenruimte van het nieuwe gebouw.

Het initiatief voor dit gebouw komt van de ouders van een groep cliënten van ’s Heeren Loo. Hun kinderen werken samen in dagbestedingslocatie De Harmonica, vlak bij WaluweRing. Ze bakken daar de lekkerste appeltaarten van Zaltbommel en omstreken! De ouders leek het vooral leuk als de jongeren een plek kregen waar ze samen konden wonen, dicht bij hun werk, familie en vrienden.

Huurovereenkomst ondertekend
De officiële start van de bouw gebeurde onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel, directeur bestuurder van Woonlinie en dochteronderneming Bouwlinie Peter van den Heuvel en Wim Vonk en Jan Treffers, beiden namens ’s Heeren Loo verantwoordelijk voor de regio Rivierenland. Zij spraken de jongeren, hun families en andere aanwezigen toe en benadrukten hoe trots ze zijn op de realisatie van dit gebouw. Regiodirecteur Wim Vonk en Peter van den Heuvel ondertekenden op de bouwplaats ook de huurovereenkomst tussen ’s Heeren Loo en Woonlinie.

Comfortabel en energiezuinig wonen
De nieuwbouw in WaluweRing heeft een stoere architectuur en is met oog voor detail ontworpen door architectenbureau Palazzo uit Duiven. Alle eengezinswoningen in WaluweRing zijn energieneutraal en dus klaar voor de toekomst. De EPC is nul. Dat betekent dat de zonnepanelen op het dak net zoveel energie opwekken als gemiddeld nodig is om de woning te verwarmen en te ventileren. Daarnaast hebben alle woningen met een warmtepomp, die op een duurzame manier zorgt voor warm water en het verwarmen of koelen van het huis. Alles werkt er elektrisch, ook koken. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas. De 12 huurwoningen worden zelfs Nul-op-de-Meter, of WATT-woningen zoals Woonlinie ze noemt. Alle energie die je verbruikt, wordt in de woning zelf opgewekt.

Interesse in een woning in WaluweRing?
Er zijn nog woningen te koop! Klik hier voor meer informatie.

Woonlinie biedt haar huurwoningen, wanneer de bouw verder gevorderd is, aan via Woongaard, het regionale woonruimteverdeelsysteem. Blijf via de website van Woonlinie of www.woongaard.com op de hoogte van de start verhuur.