Elk jaar zorgen we voor zo’n 1.200 nieuwe bomen
GEPLAATST OP 12/12/2019

Het bouwen van huizen is belastend voor het klimaat. Voor de bouw en de productie van bouwmaterialen zijn veel grondstoffen en energie nodig. Bovendien komt bij de productie van bouwmaterialen CO2 vrij. Wij vinden dat wij, als Woonlinie en dochteronderneming Bouwlinie, iets terug mogen doen voor het milieu. Daarom laten we sinds 2019 voor elke opgeleverde woning tien nieuwe bomen planten. In bossen in ons eigen land én daarbuiten. Zo komt in de komende jaren ons eigen bos tot stand!

Bomen nemen CO2 en fijnstof op uit de lucht en leveren er zuurstof voor terug. We reduceren de hoeveelheid CO2 jaarlijks met 24.000 kg en zorgen elk jaar voor zo’n 1.200 nieuwe bomen. Dat zijn 10 bomen voor elk van de 120 huur- en koopwoningen die we jaarlijks bouwen.

Wij gaan voor duurzaam
Bij Woonlinie en Bouwlinie streven we ernaar om duurzaam te denken bij alle keuzes die we maken. Groot of klein. Zo willen we de impact van ons werk op het milieu stap voor stap verkleinen. Onze huurders, de kopers van onze nieuwbouwwoningen en de partners waar we mee samenwerken betrekken we bij ons streven naar verduurzaming. Samen met hen willen we ons steentje bijdragen aan een fijne en gezonde woonomgeving voor iedereen. Het planten van bomen is één van de manieren waarop we dat doen.

Partner van TreesForAll
Voor het planten van het Bouwlinie Bos werken we samen met Trees for All. Deze organisatie helpt op een slimme manier de wereldwijde ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan. Door het planten van bomen dragen ze in ons land bij aan vergroening en het herstel van bossen. Daarnaast plant Trees for All in ontwikkelingslanden als Oeganda en Bolivia bomen om tropische bossen nieuw leven in te blazen. Ze doen dit altijd in nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Zo bieden ze deze mensen meteen een duurzaam alternatief om in hun levensonderhoud te voorzien.

Van grijs naar groen
Van CO2 naar O2
Van boom naar een gezond bos
Dát is het steentje dat Bouwlinie bijdraagt.

Meer lezen over het project Algemeen