Uw huis helpt de wereld een beetje groener worden
GEPLAATST OP 11/11/2021

Het bouwen van huizen is belastend voor het klimaat. Wij vinden dan ook dat wij iets terug mogen doen voor het milieu. Daarom laten we sinds 2019 voor elke opgeleverde woning nieuwe bomen planten. Zo komt ons eigen bos tot stand! Bomen nemen CO2 en fijnstof op uit de lucht en leveren er zuurstof voor terug.

De Bouwlinie bomen zijn op diverse plekken in ons eigen land én daarbuiten geplant. Sinds 10 november, op de Landelijke , groeit het Bouwlinie Bos ook in ons eigen werkgebied, in het nieuwe Wandelpark de Lankert in Eethen. De eerste 40 bomen staan in de grond! Daarnaast hebben tijdens de feestelijke opening van het Wandelpark ruim 200 kinderen 2.500 jonge bomen bomen gepland. De bomen zijn geschonken door de Rotary. Eerder gaven zij ook gastlessen op scholen over het belang van bomen.

Wij gaan voor duurzaam
Bij Bazalt Wonen en dochteronderneming Bouwlinie streven we ernaar om duurzaam te denken bij alle keuzes die we maken. Groot of klein. Zo willen we de impact van ons werk op het milieu stap voor stap verkleinen. Onze huurders, de kopers van onze nieuwbouwwoningen en de partners waar we mee samenwerken betrekken we bij ons streven naar verduurzaming. Samen met hen willen we ons steentje bijdragen aan een fijne en gezonde woonomgeving voor iedereen. Het planten van bomen is één van de manieren waarop we dat doen.Lees meer over het Bouwlinie Bos.