Woningen worden gebouwd op de plaats van de oude sporthal
GEPLAATST OP 09/10/2021

Het is heerlijk wonen in Dussen. Je geniet er van de rust, de ruimte, de gemoedelijkheid en de landelijke omgeving die horen bij het dorpse leven. Tegelijkertijd heb je alle gemakken van de grote stad binnen handbereik. De nieuwe eigenaren van de 11 nieuwbouwwoningen aan de Van der Dussenlaan prijzen zich dan ook gelukkig! Op vrijdag 8 oktober is symbolisch de eerste heipaal de grond ingeslagen, op de plaats waar vroeger sporthal De Fuik en basisschool de Peppel gevestigd waren. De bouw is gestart!

Duurzaam wonen
In opdracht van Bouwlinie realiseert P. van Leeuwen Aannemersbedrijf in nieuwbouwproject De Fuik in Dussen 7 energiezuinige eengezinswoningen en 4 ruime levensloopbestendige woningen. De eengezinswoningen zijn straks van veraf herkenbaar aan de bijzondere, geknikte daken. De levensloopbestendige patiowoningen zijn zo opgezet dat het mogelijk is om beneden, gelijkvloers te wonen. De 11 woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming, een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen. De nieuwe eigenaren zijn direct klaar voor een duurzame toekomst.

Op het naastgelegen stuk grond, waar het oude onderkomen van basisschool De Peppel stond, worden drie vrijstaande woningen gebouwd door particulieren.

Officiële start
Op vrijdagmiddag 8 oktober is samen met de woningeigenaren en genodigden stil gestaan bij de start bouw. Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena had de eer de eerste heipaal te slaan. Ook was er de gelegenheid voor de kopers om elkaar te leren kennen. Het werd een gezellig samenzijn voor de toekomstige buren.

Directeur bestuurder Gerrit Breeman van Bouwlinie feliciteerde de woningeigenaren met hun nieuwe woning: “Een nieuw huis kopen is en blijft een bijzondere gebeurtenis in je leven. Een spannende tijd komt eraan! Bouwlinie en haar moederbedrijf woningcorporatie Bazalt Wonen zetten zich in voor voldoende beschikbare en betaalbare woningen in de gemeente Altena. We zijn blij dat we op verschillende plekken aan het bouwen zijn en woningzoekenden aan een nieuwe toekomst kunnen helpen. Het wordt heerlijk wonen in de Fuik. In een energiezuinig en toekomstbestendig huis, met de luxe van nieuwbouw en de voorzieningen van het fijne dorp Dussen om de hoek. Bouwlinie wenst de nieuwe eigenaren veel geluk!”

Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena is tevreden dat de bouw gestart is. “Dit is een mooie herontwikkeling van deze locatie. Het blijft broodnodig dat we woningen bouwen in onze dorpen. Als gemeente zetten we ons daar ook vol voor in. Met de bouw van deze verschillende soorten woningen voegen we er weer een aantal toe in Dussen en krijgt de voormalige grond van de gemeente een goede invulling.”

Thomas Oevermans van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen sprak de kopers ook toe: “We zijn blij om aan de slag te gaan met de daadwerkelijk realisatie van de woningen. We gaan voor een voorspoedige bouw en we hopen de woningen rond de zomer van 2022 op te kunnen leveren. Het slaan van de eerste paal blijft een bijzonder moment, waar we graag de toekomstige bewoners bij betrekken. Uiteindelijk worden deze woningen hun nieuwe thuis.”

Meer lezen over het project De Peppel