Nu nog een evenementenlocatie, straks een woon- en zorggebied
GEPLAATST OP 11/09/2020

Een belangrijke handtekening is gezet voor de totstandkoming van het nieuwe gezondheidscentrum op het huidige American Roadhouse terrein in Zaltbommel. Ontwikkelaar Bouwlinie tekende met alle participanten op donderdag 10 september 2020 op het gemeentehuis van Zaltbommel de ontwikkelovereenkomst voor het eerste deelplan van dit totale project.

Nieuwe invulling terrein begint met gezondheidscentrum
Sinds 2019 werkt Bouwlinie samen met architectenbureau BuroKade en de gemeente Zaltbommel aan de herontwikkeling van het huidige American Roadhouse terrein. Totaal zijn er vier deelplannen voorzien:

  • In fase 1 wordt 1.500 m2 aan eerstelijns zorg gerealiseerd. In het gezondheidscentrum zullen Huisartsenpraktijk De Waluwe, Huisartsenpraktijk D.M. van der Linden, Huisartsenpraktijk Ttiti Fernandez Baca, Apotheek De Waluwe, Psychologenpraktijk Bommelerwaard, Podozorg Zaltbommel en Hentzepeter Fysiotherapie zich vestigen. Deze partijen hebben Van der Schoot Architecten in de ontwikkeling betrokken voor de verdere uitwerking van het gezondheidscentrum. Ook wordt in deze fase een buitenpoli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (tweedelijns zorg) van 1.000 m2 gerealiseerd. In mei van dit jaar heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis haar handtekening al onder de overeenkomst gezet. Boven deze medische plint komen in de eerste fase 44 vrije sector huurappartementen.
  • In fase 2 worden 23 koopappartementen en 25 sociale huurappartementen, die Woonlinie zal gaan verhuren, gerealiseerd.
  • In fase 3 wordt in opdracht van Woonlinie en in samenwerking met zorgleverancier Santé Partners een 50/60-tal zorgappartementen gerealiseerd, voor mensen met dementie. Bouwlinie en de gemeente Zaltbommel hopen binnenkort ook de ontwikkelovereenkomst voor deze derdelijns zorgvoorziening in het plan te kunnen tekenen.
  • In fase 4 zijn 16 koopwoningen voorzien.

Vervolg van het ontwikkel- en bouwproces
De verschillende partijen zetten de volgende stap in het ontwikkelproces. De bestemmingsplanwijziging is nog in procedure. Het ontwerp van de gebouwen wordt nu tot in detail uitgewerkt, de vergunningen worden aangevraagd en de verwachting is dat begin 2022 de bouw kan starten.

Meer lezen over het project American Roadhouse