In een WATT-woning woon je energieneutraal

Bouwlinie introduceerde in 2018  de WATT-woning. Een WATT-woning is dé energieneutrale nieuwbouwwoning. Ook wel bekend als de Nul-op-de-Meterwoning (NOM). We vinden het belangrijk dat onze woningen betaalbaar, energiezuinig en comfortabel zijn. Wonen in één van onze WATT-woningen is duurzaam wonen met comfort. U heeft minder energielasten en omdat de woning geen gasaansluiting heeft, draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu.

Nul op de Meter nieuwbouw
Een Nul op de Meter huis wekt net zoveel energie op als het verbruikt. Bij gemiddeld gebruik is het energieverbruik van de woning nul gemeten over een jaar. Hoe we dit realiseren? Door per huis zelf energie op te wekken en energiebesparende installaties in te bouwen. Zo zorgen we ervoor dat er evenveel (of meer) energie opgewekt wordt dan het huishouden verbruikt. Bij een Nul op de Meter woning maken we dus slim gebruik van beschikbare energie neutrale voorzieningen.

Door een energieneutraal huis te bouwen komen we tot hoge energieprestaties. Op de Nul op de Meter woningen liggen zonnepanalen die voldoende energie voor verwarming, ventilatie, warmwater- en stroomverbruik leveren. Bij een gemiddeld verbruik heb je dus een energierekening van nul. Je woont en leeft energieneutraal. De Nul op de Meter woning wordt elektrisch verwarmd. Ook koken gebeurt elektrisch. Er is dus geen gasaansluiting. Wonen in een Nul op de Meter woning is oog hebben voor de toekomst en duurzaam.

Klaar voor de toekomst
Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, zijn slecht voor het milieu. En we hebben inmiddels in onze portemonnee gevoeld dat deze brandstoffen fors duurder en schaarser worden. Daarom investeert Bouwlinie in duurzame nieuwbouwwoningen en bouwen we energieneutraal.

Onze WATT-woning is een energieneutraal huis, wekt zelf energie op (kilowatt) en werkt besparend met behulp energiebesparende voorzieningen.

Houd mij op de hoogte!

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de woningen die Bouwlinie energieneutraal gaat bouwen in de toekomst. Vul je gegevens in en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Spreekt een WATT-woning jou aan? Lees hieronder de voordelen en bekijk de gerelateerde projecten.

Een energieneutraal huis is goed voor het milieu en comfortabel om in te wonen:

  • Extra hoge isolatiewaarden voor vloer en dak
  • Zonnepanelen op het dak
  • Bodem warmtepomp voor verwarming en warm water
  • Lage temperatuurverwarming via vloerverwarming
  • Gebalanceerde ventilatie met warmte-terug-winning

Met de slimme meter heb je altijd inzicht in hoeveel elektriciteit per jaar wordt verbruikt en terug wordt geleverd aan de energieleverancier.

Bouwlinie bouwt energieneutraal en gasloos
Meer wetn over onze WATT woningen?  

volg ons en blijf op de hoogte

project nieuws

Nederland in 2050 vrij van aardgas. Anticipeer nu alvast en investeer in een duurzame toekomst!