Op ‘t Loev
GEPLAATST OP 18/04/2018

Samen met Tankens ontwikkelt Bouwlinie 96 woningen in het nieuwbouwproject Op ’t Loev. Donderdag, 12 april 2018, ondertekenden vertegenwoordigers gemeente Woudrichem, Bouwlinie en Tankens een samenwerkingsovereenkomst.
De woningen worden gebouwd op bedrijventerrein Hoge Maasdijk in Woudrichem.

“Aan de Hoge Maasdijk komen op termijn 96 nieuwe woningen: 32 sociale huurwoningen, 36 koopappartementen, 14 beleggerswoningen en 14 koopwoningen. De locatie is uniek en brengt een oplossing dichterbij voor mensen die woonruimte zoeken. Dit vooruitzicht zal de krapte op de Woudrichemse woningmarkt wat verzachten. Wij verwachten dan ook veel interesse zal zijn in zowel de koop- als huurwoningen”, aldus Peter van den Heuvel, directeur van Bouwlinie (een dochteronderneming van Woonlinie).

Bouwen in twee fases
Het is de bedoeling dat we dit jaar starten met het wijzigen van het bestemmingsplan. Als de bestemmingsplanprocedure voorspoedig verloopt, gaan de woningen van fase 1, langs ’t Gatje, begin 2019 in de verkoop.

In de tweede fase gaat het om 14 duurdere huurwoning voor beleggers en 32 sociale huurwoningen bestemd voor woningcorporatie Woonlinie. Ook komen er langs de rivier 14 kade koopwoningen. Alle woningen worden gasloos en energiezuinig gebouwd.

Unieke locatie met groene invulling
De nieuwe woningen kijken in de verte uit op Slot Loevestein in Poederoijen. Langs de bestaande damwand komt een boulevard die voor iedereen toegankelijk is. Het plan, ontworpen door Robert Kromhof en Tim Ras van Lengkeek Architecten, voorziet in meer dan de helft groen en natuur. De ecologische verbindingszone wordt daarmee versterkt.

Ook is er extra aandacht besteed aan het ontwerp van de woningen. Het project krijgt een geheel eigen uitstraling. De gevels zullen qua vormgeving niet hetzelfde zijn als de woningen in de vestingstad.

Informatiebijeenkomst
De planning is om eind mei/begin juni een informatiebijeenkomst op locatie te organiseren voor alle geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst worden nieuwe details gepresenteerd en zal het plan al meer vorm hebben.

Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte blijven?
Stuur uw naw-gegevens en e-mailadres naar info@bouwlinie.nl. U ontvangt dan per e-mail onze nieuwsbrieven. Op deze manier houden wij u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom nieuwbouwproject Op ’t Loev.

Meer lezen over het project Op 't Loev